< MAIL06 | Begin | MAIL08 >

Donderdag, 18-06-1998.

Vanavond heb ik voor het eerst last gehad van hevige diarree. De helft van de groep is al 1 2 dagen uitgeschakeld geweest en waren er ook nog misselijk en ziek bij. We moesten al om 05.00 uur op omdat we met de bus verder moeten, dus heb ik maar flink wat pillen geslikt waaronder het plaatselijke paardenmiddel. Het hielp, wat me gelukkig gespaard heeft van de afgang om kotsend of in je broek poepend in de bus te hangen.

De touringcar, een mooie Royal Class aircobus bracht ons eerst in 1 uur naar Luxor. Vandaar vetrokken we in convooi met 5 bussen en begeleidende legertrucks door de woestijn. Ik had gedacht dat een woestijn altijd een zandvlakte was, maar in dit geval was hij wel droog maar begroeid met struikgewas. Het convooi is bedoeld om onze veiligheid te waarborgen tegen aanslagen. Het is preventief bedoeld en was ondanks de vele wapens niet beangstigend, er heerste een ontspannen sfeer, ook tijdens de rustpauze.

4 Uur later zijn we aan zee in HURGHADA aangekomen. Deze kustplaats bestaat zo te zien uitsluitend uit hotels en zijn er bijna nog net zo veel in aanbouw. 't Zou voor ons niets zijn om alleen hier je vakantie door te brengen, maar na zo'n drukke week is het hier een paradijsje. De temperatuur, ook hier tussen de 30 en 40 graden, is goed te verdragen vanwege de koele zeewind. De groep werd verdeeld over diverse hotels. Wij belanden in HOTEL BEIRUT, een prima hotel met prachtig zwembad en een kobaltblauwe zee.

     

Onze gastheer heeft ons vanavond diverse excursies voorgelegd, o.a. 2 dagen Caro en de Pyramides, een dag/avond naar de bedoeenen in de woestijn en div. duik- en snorkel mogelijkheden, zelfs een tocht in een onderzeeboot is mogelijk, maar we zien wel, we hebben nog 6 hele dagen.

Vrijdag, 19-06-1998.

Het grootste deel van de dag op het strand doorgebracht, er staan voldoende ligbedden en je hoeft maar te wenken en er komt een gedienstige jongeman om je van een matras en schoon badlaken voorzien. Zelfs als je je wilt verplaatsen willen ze al helpen, vinden wij wat overdreven maar hier doen ze alles voor een fooitje (baksheesh)!

Een baksheesh in Egypte is een fooi die iemand van je vraagt omdat hij: a) een betaalde dienst boven verwachting heeft verricht, b) een betaalde dienst gewoon naar verwachting heeft verricht, of c) een onbetaalde dienst op verzoek heeft verricht.

         

Vandaag is Frans aan de beurt voor de diarree, dus ook voor hem de pillen, die niet alleen stoppend werken, maar ook de kramp draaglijk maken en tevens bijzonder slaapverwekkend zijn.We zitten hier nog met 6 stellen van de vorige week en hebben met elkaar een snorkelboot besproken.

's Avonds met de bus naar het oude centrum van Hurghada geweest. Een gezellig rommeltje, met veel winkeltjes en behoorlijk opdringerige verkopers, ze proberen je hun winkeltje in te lokken door pal voor je te gaan staan en nog net niet naar binnen te duwen.
< MAIL06 | Begin | MAIL08 >

Gesponsorde koppelingen