< MAIL05 | Begin | MAIL07 >

Dinsdag, 16-06-1998.

Vandaag kon je op excursie naar de Abu Simbel Tempel, per vliegtuig. Vanwege de prijs (300 gld p.p.) en omdat we best aan een rustdag toe waren zijn we maar niet gegaan er gingen maar 4 mensen mee.

     

Wij zijn met nog een echtpaar met de taxi naar het OLD CATARACT HOTEL gereden. We hadden gehoord dat het zeer speciaal was en oud Engels ingericht met een origineel waterorgel uit de tijd dat Agatha Christy hier diverse boeken schreef. Wij het 5-sterren hotel binnen gestapt net of we daar logeerden. Het was inderdaad heel erg mooi.

             

We gingen op het terras zitten waar het heel rustig was voor een kopje koffie of thee. Door de bediening werd eerst onze kamernummer gevraagd, wat we natuurlijk niet hadden. Zij legden uit dat het regel is dat iedere langskomende bezoeker een toeslag van Fl.15,= p.p. moet betalen. Dan komen 4 kopjes koffie op 80 gld. Wat een tillers, dus zijn we gewoon opgestapt, wat trouwens geen enkel punt was, men bleef vriendelijk. Toen we het hotel verlieten hoorden we aan het eind van een lange gang geruis, zou dat het beroemde waterorgel zijn? Wij er op af maar helaas het bleek gewoon een Arabier met een stofzuiger te zijn!

We zijn teruggewandeld via de souk. Hier ontmoeten we het echte Egypte. Het is een drukte van belang in de open winkels en op de markt. Je ruikt ook van alles, van de penetrante geur van slachtafval stap je zo over naar heerlijk geurende kruiden en olin. Grote stapels fruit en groenten veranderen na de nodige handjeklap van eigenaar. Het is een verademing dat we met rust gelaten worden, niemand stoort zich aan ons en er wordt niets aangeprezen of opgedrongen.

   

Gelunchd en daarna wat op de boot rondgehangen. Om 17.00 uur zijn we weer uit Aswan vertrokken en voor het donker aangelegd in Kom Ombo ('s nachts vaart de boot niet). We hebben wat langs de 'boulevard' geslenterd. Niet mooi maar best gezellig. In de plaatselijke tentjes werd illegaal bier verkocht, voor maar 1/3 van wat je op de boot betaald. Frans had n van die jongens een sigaar gegeven, het was prachtig om te zien hoe trots hij was, als een pauw liep hij langs zijn vrienden maar niemand kreeg een trekje want deze was van hem!

Woensdag, 17-06-1998

Vandaag de hele dag gevaren, echt relaxed, wat puzzelen, wat praten en van het uitzicht genieten. We stopten voor de sluizen van Esna. Dit wordt gelijk de laatste nacht op de boot omdat de sluizen 2 weken gesloten zijn voor reparatie gaan we morgen verder met de bus. Na het eten nog wat op de kade gewandeld. We wilden met een groepje wat meer van het stadje zien en liepen de ongeplaveide smalle steegjes in maar ons werd al snel de weg versperd door een Arabier met een groot geweer! Men was blijkbaar niet gediend van pottenkijkers, misschien wilden ze niet dat wij ons aan de armoe vergaapten.


< MAIL05 | Begin | MAIL07 >

Gesponsorde koppelingen