< MAIL03 | Begin | MAIL05 >

Zondag, 14-06-1998.

Zodra het daglicht werd is de boot weer gaan varen, voor mij een goede aanleiding om vroeg op te staan en zat om 07.00 uur als eerste op het bovendek (zie inleiding).

Na het ontbijt legde de boot om 09.00 uur aan om ons met koetsjes naar de DE TEMPEL VAN EDFU te brengen. We reden door een klein dorpje waar het dagelijkse leven al in volle gang was. De handel speelt bijna allemaal op straat af en is zeer kleurrijk.

       

De Tempel Edfu is opgedragen aan de valkgod HORUS en de bouw is gestart 237 jaar voor Christus en pas na 180 jaar voltooid en daarna slechts 55 jaar in gebruik geweest.

       

Om 11.00 uur weer afgevaren. De boot lijkt als het ware over de Nijl te glijden, er is geen enkele deining merkbaar en de motor is nauwelijks te horen. Het uitzicht blijft afwisselend, maar je ziet wel dat de strook groen langs de oevers alsmaar smaller wordt naarmate je zuidelijker komt.

Een rustige middag, eerst een uurtje slapen, daarna wat keuvelen op het bovendek waar het onder het zeil toch nog erg warm is. Je kunt ook wat verkoeling zoeken in het piepkleine zwembad, dan is het op het dek ook beter uit te houden.

Om 18.00 uur aangemeerd om de resten van de TEMPEL KOM OMBO te bezoeken, deze is uniek omdat het om een dubbeltempel gaat. Ze zijn aan elkaar gebouwd, de n is gewijd aan de Valkgod HORUS en de andere aan de Krokodillengod SOBEK. In de relifs worden medische instrumenten uitgebeeld als offergaves, zoals scalpels, pincetten e.d. In de naastgelegen kapel liggen enkele krokodillenmummies.

      

Na het diner nog wat nagezeten in de bar/salon en wat gedanst op Arabisch-achtige disco muziek.
< MAIL03 | Begin | MAIL05 >

Gesponsorde koppelingen