< ChinaMail15 | Begin | ChinaMail17 >

24-04-06 maandag

Rondrit in de omgeving van Longshen

LONGSHEN is een gemoedelijk plaatsje tussen de groene heuvels. Het is hier wel warm maar het heeft ook geregend. Wat broeierig dus.

Om 10.00 uur in de bus om langs de rivier verder de heuvels in te rijden. Veel terrasvormige akkers. De bruine houten huizen van de Yao minderheid vormen een eenheid in de natuur.

We stopten bij zo'n piepklein dorpje en zijn wat rondgelopen tussen de huizen en de akkertjes door. Men liet zich niet zien en niemand stoorde zich aan ons.

Bij het schooltje was het speelkwartier. We mochten daar wat rondlopen, ook in de klassen. De kinderen waren heel nieuwsgierig en gingen snel in de banken zitten om die rare mensen te bekijken. We hebben nog Berend Botje en Vader Jacob voor ze gezongen. Ze waren te verbaasd en te verlegen om zelf een liedje te zingen. De juffen en de meesters waren nergens te bekennen.

De dorpjes aan de overkant van de rivier zijn meestal alleen te bereiken over wiebelige hang/loopbruggen.

De YAO vrouwen hebben heel lang haar, soms tot op de grond, dat op een speciale manier wordt opgestoken. Tijdens een showtje in een ander dorpje deed iemand voor hoe dat in zijn werk ging. Ook werd er wat voor ons gezongen. Deze dracht met hun plooirokken tot net boven de knie en rode jakjes zie je overal lopen en ze werken er gewoon mee op het land.
 Yao moeder met baby
De vrouwen legden uit hoe zij hun mannen versierden. Het kwam er kort op neer dat zij leuke mannen gewoon in de kont knepen om dat duidelijk te maken. Blijkbaar vonden ze onze mannen erg leuk, zij werden onder grote hilariteit en veel kreten van de YAO vrouwen tot aan de bus in hun achterste geknepen. Met fluitmuziek (van de mannen) werden wij het dorpje weer uitgeluid.
Yao mannen met pijp 

Het begon plots te stortregenen, dus hebben we maar wat langer geluncht. Er stond nl. nog een wandeling op het programma van 1 1/2 uur. Toen het droog was zijn we via de hangbrug de rivier overgestoken en een (wat glibberig door de regen) geplaveid pad gevolgd, langs de bergen, door de bosrijke omgeving. In de diepte stroomt de rivier. De apen die er ook moeten zitten lieten zich niet zien. Door de gladheid liepen mensen met degelijke sportschoenen te glijden, wij op onze Teva-sandalen hadden er gelukkig weinig last van.

               
               Hangbrug              

Bij de volgende hangbrug (prima plek voor een Bungi-jump) weer overgestoken. Daar wachtte de bus weer en zo terug naar het hotel.

< ChinaMail15 | Begin | ChinaMail17 >

Gesponsorde koppelingen