< ChinaMail14 | Begin | ChinaMail16 >

Hotpot

We hebben er zelf om gevraagd en dat hebben we geweten: HOTPOT!

Al vaak gezien hoe groepjes Chinezen gezellig zaten rond de hotpot. Een grote ronde pan, hevig pruttelend met rode bouillon. Vrolijkheid alom. Daarin kook je even het vlees en de diverse groenten, met lepel of stokjes, maakt allemaal niets uit. Het was echt HOT, iedereen zat met een rooie kop hevig te transpireren, te hoesten en te proesten. Het (lichte) bier konden ze daarom niet aangesleept krijgen. Zo werd het dus ook bij ons een vrolijke en gezellige bende!
Hotpot 

23-04-06 zondag

Hotpot betekent ook eerst hot en 's nachts op de pot! Er waren vanochtend heel wat mensen met klachten. Maar gelukkig geen zeurpieten in de groep, dus was iedereen weer present bij de bus om 9.00 uur incl. koffers want in de namiddag gaan we weer vliegen.

Het Dianmeer
De bestemming is dit keer de WESTELIJKE HEUVELS buiten de stad aan het DIANMEER. Met de kabelbaan naar 2285 m. Van daaruit langs een voetpad, uitgehakt uit de steile rotswand met veel trappen naar beneden gelopen. Via de drakengrot en pal langs de bergwand met mooie uitzichten over het Dianmeer en de stad Kunming.

Halverwege de berg bevindt zich de HUATING TEMPEL. We lopen via de eerste tempel met 4 grote hemelwachters naar de hoofdtempel.

Buiten de enorme Boeddha's in het midden bestaan de wanden rondom uit 500 beelden van ARHATS, dit zijn eigenlijk de discipelen van Boeddha. Ze waren in diverse posities en hoedanigheden, zeer kleurrijk van onder tot boven tegen de wanden aan gebeeldhouwd. Zeer uniek! Maar we waren een beetje moe en we hadden het al in een half uur bekeken. Hebben daarna lekker een uurtje in de schaduw bij de vijver gezeten met super grote kikkers, karpers en schildpadden.
Arhats in Huating Tempel

Meer foto's Kunming en omgeving

Om 16.00 uur naar de luchthaven waar het vliegtuig vertraagd bleek. Om 19.00 uur opgestegen naar GUILLIN. Vandaar nog 2 uur met de bus naar LONGSHEN. Dit lijkt een gezellig stadje. Om 23.30 uur met 8 mensen nog wat gaan eten en drinken. Bij de kapper zaten nog mensen in de krullen en op hun beurt te wachten. Aan een tafeltje naast ons vierde een jongen zijn 25e verjaardag. Wij weer Happy Birthday gezongen en kregen prompt 3/4 van de lekkere taart aangeboden. Gezellig toch!< ChinaMail14 | Begin | ChinaMail16 >

Gesponsorde koppelingen